Tuesday, January 22, 2013

Let's Get Wild!

İyi akşamlar,

4. ünitemizde hayvanların kelimelerini ve öğrendiğimiz hayvanların yapabildikleri ve yapamadıklarını söylemeyi öğrendik.

Öğrencilerim bu ünite ile birlikte "It can...................... /It can't..................." kalıbı ile birlikte, fly/walk/talk/swim/slide/run/jump kelimelerini kullanarak cümle kurdular.

Şimdi biraz bu öğrendiklerimizi pekiştirmek istiyorum. Bunu biraz daha teknoloji kullanarak ve biraz da eğlenceli bir şekilde neden yapmayalım ki? :)

Bugün bütün sınıflarımda bir siteyi paylaştım ve kesinlikle bu siteyi kullanmaya bayıldık! Şimdi sizlerle bu siteyi paylaşacağım..

http://www.buildyourwildself.com/

Bu siteye giriyoruz ve ardından ilk önce "Name" bölümüne kendi adımızı yazıyoruz. Ardından kendi karakterimizi yaratıyoruz. Sonuçtan memnun olduğumuzda resmin altındaki "I'm Done" a tıklıyoruz. Bunu yaptıktan sonra, karşımıza bir sayfa üzerinde yaptıgımız "Wild Self" çıkacak.

Bu noktadan sonra işler birazcık daha karmaşıklaşacak:) Adım adım sizin için ne yapmamız gerektigini paylaşacagım:)

Bahsettigim sayfa açıldıktan sonra, bilgisayarımızdan "print screen" tuşuna basıyoruz. Ve hemen ardından Paint programını açıyoruz. Paint'i açtıktan sonra, "Ctrl ve V" tuşuna aynı anda basıyoruz. Son oluşan resmimiz, paint üzerinde görünecek bunu yaptıgımızda...Resmimizi bilgisayarımıza kaydediyoruz...

Görevin yarısı burada tamamlanmış olacak:)
Şimdi ikinci kısmına geçiyoruz.

Aşagıda paylaşmış oldugum sitelerden herkes kendi sınıfının sitesine girecek....

2/A sınıfı:        http://wallwisher.com/wall/w8u307uzl7

2/B sınıfı:        http://wallwisher.com/wall/9m19qxdmkw

2/C sınıfı:        http://wallwisher.com/wall/2ujooy30wc

Bu sayfalardan kendi sınıfımızınkini seçip açıyoruz.
Açılan sayfanın herhangi bir yerine iki kez tıklıyoruz. İki kez tıkladıgımızda karşımıza küçük beyaz bir bölüm açılacak. O beyaz bölümün üzerinde "name" bölümüne adımızı yazıyoruz ve altındaki bölüme de bu oyunla ilgili düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Ardından, hemen altta gördüğümüz küçük ok işaretine tıklıyoruz ve önceden bilgisayarımıza kaydettiğimiz "wild self" resmimimizi bulup buraya yüklüyoruz.

İşte bu kadar :)

Bahsettiğim her bir adımı sınıfta çocuklarla birlikte yaptık.Bu yüzden burada biraz uzun ve karışık gibi görünse de emin olun ki bu yazıyı okuyunca her bir adımı hatırlayıp kolayca yapacaklardır:)

Şimdiden kolay gelsin:)

Have a Happy Week:)

No comments:

Post a Comment