Saturday, September 29, 2012

See you tomorrow :)

Sevgili Veliler
Geçirdiğimiz iki haftalık süreçte neler yaptığımızı özet olarak sizlerle paylaşmak istedim.
Class Book kitabımızın 2.sayfasında kitabımızın yeni karakterini tanıdık ve öğrendik. Yeni kitap ayraçlarımızı yaptık. Ayrıca kitabımızın iki karakterinin maskelerini yaptık ve onları konuşturduk.Siz de çocuklarımıza evdeki maskesini kullanmaları ve öğrendiklerini konuşmaları için destek verirseniz pratik yapmalarını sağlamış olursunuz.
İlk önce alfabeyi öğrendik ve alfabe şarkısını güzelce pekiştirdik. Daha sonra birinci ünitemizdeki ilk kelimeleri olan günleri öğrendik,kalıcı hale getirmek için Flash kartları kullandık ve oyunlar oynadık. Günlerle ilgili bir şarkı öğrendik. Kelimeleri defterimize yazdık,yazılışlarını daha iyi öğrenebilmeleri için eve yazma ödevi verildi.
Activity Book kitabımızı kullanıp,öğrendiklerimizi değişik aktivitelerle pekiştirdik. Ayrıca internetten göndermiş oldugum ekstra aktivitelerle de evde ingilizce dersine daha çok zaman ayırmalarını ve bunu eğlenerek yapmalarını sağladık. 
Bundan sonra size gelecek olan mailler sayesinde çocuklarımızın öğrenmelerini denetleyebilirsiniz.
Ders işlenişi ile ilgili daha detaylı bilgiyi  30 Eylül Pazar günü yani yarın yapılacak olan toplantıda öğrenebilirsiniz.
Saygılarımla
İngilizce Öğretmeni Dilara Gamze Dokurlar

Not: Sizlere sayılar ve alfabeyle ilgili öğrendiklerimizi pekiştirmeleri için buldugum birkaç aktiviteyi aşağıdaki linklerle gönderiyorum.

Sayılarla ilgili olan oyunlar:

1. http://www.primarygames.com/Number%20Game/question_1.htm

2. http://pbskids.org/curiousgeorge/games/count_your_chickens/count_your_chickens.html


No comments:

Post a Comment